Translate

Wednesday 25 September 2013

Legoland -sort of

Da vi fortalte Adrian at vi skulle til Disney World svarte han at han heller ville dra til Legoland. Ikke så rart kanskje, to av kompisene hans hadde nettopp vært der og har sikkert fortalt mye om hvor kult det var. Disney World hadde han på den annen side ikke noe forhold til.
For et par uker siden fant vi ut at det har åpnet et Lego Discovery center ikke så langt unna der vi bor, så vi bestemte oss for å legge søndagsturen dit.




Frihetsgudinnen og Lego-butikken på times square, var selvfølgelig med i mini-versjonen av N-Y.
Det morsomste med hele plassen var å få bygge sin egen legobil og teste ned på racerbanen.








Beklager dårlige bilder.
Det var også noen meget kjente skapninger der.




"Hei du, jeg vil også være med på bildet!"




Kanskje den aller tøffeste Lego-figuren for tiden!
- Posted using BlogPress from my iPad

Wednesday 18 September 2013

Washington DC

For et par-tre uker siden dro vi på en liten impulstur til Washington DC. Det var en by som absolutt var verdt å få med seg:)
Den første dagen gikk vi på to av de mange museumene i byen, Air and space og Natural history museum.






På Air and space museum kunne man se utstillinger av omtrent alt som kan og har kunnet fly opp gjennom tiden. Guttene syns det var utrolig gøy å se på alle flyene, rakettene, romskipene mm.
På Natural history museum var det naturlig nok dinosaurene som var mest populære. Ganske imponerende disse store dyrene!

Den andre dagen gikk vi rundt i byen for å se på noen av de mange monumentene som er her, men aller først måtte vi å se på det hvite hus:) vi vet ikke om presidenten var hjemme eller ikke, men vi så ikke så mye til ham. Guttene kunne konstatere at huset var både hvitt og fint, og syntes ikke vi trengte å se så mye mer på det, det var en mye bedre ide å kjøpe en is! Washington DC er en pen by med mange fontener, monumenter og parkområder. Vi gikk forbi en god del av dem blant annet Washington monument og Lincoln memorial.






På turen hjem tok vi en stopp i Philadelphia (hvor landets grunnlov ble skrevet), der gikk vi en tur i byen og spiste en lite minneverdig lunsj før vi tok resten av turen hjem.



- Posted using BlogPress from my iPad

Monday 16 September 2013

Skolestart


Da er første uke med skole over - og det har gått over all forventning! Adrian tar skolebussen selv, og fikser skolen selv om han ikke skjønner så mye av det som blir sagt. Som han konkluderte etter første dag: "Det var litt vanskelig i begynnelsen, men så lærte jeg meg engelsk, og da gikk det bra."



En spent gutt før første skoledag!

Vi foreldre syntes nok det så litt spennende ut å sende gutten med skolebussen, men det har gått veldig bra, her kommet hjem etter første skoledag.


Vi har også utforsket mer av NYC, blant annet turistfellen Times Square, som Adrian syntes var artig.

Daniel var ikke så begeistret - heller ikke av at Super Mario sniker seg innpå...


Tuesday 10 September 2013

New York, New York!

Da har vi fått gjort to av de tingene som stod øverst på to-do listen vår for New York. Vi har sett Frihetsgudinnen og vi har vært i Central park zoo og hilst på Madagaskarpingvinene!


Frihetsgudinnen er nylig åpnet etter å ha vært stengt for reparasjon siden orkanen Sandy i fjor høst så vi tok ikke turen helt bort til den. Det var det VELDIG mange andre som gjorde, så vi venter med det til en dag det er litt mindre kø. Vi tok isteden båten over til Staten Island. Båten kjører forbi Frihetsgudinnen, så vi fikk tatt en titt. Adrian synes det var litt vel langt unna så vi har lovt å dra tilbake på et ordentlig besøk.




Søte og rare gutter! Søte og rare! (Fra Madagaskarpingvinene)


2. Stopp var å besøke Madakaskarpingvinene. Vi var forberedt på at de kanskje ikke var like oppfinnsomme som de på tv, men guttene satt lenge og så på dem, og de var ganske så underholdende. (Vanskelig å få et ordentlig bilde).




Vi avslutta dagen med en tur opp på The Top of The Rock, taket på Rockefeller center, for å få utsikt utover New York. Det mest populære er å dra opp i Empire State building for å se på N-Y (bygningen midt i bildet), men da mister man jo utsikten til nettopp Empire state building, og det gjør jo hele bildet:)

- Posted using BlogPress from my iPad
Location:New York

Monday 2 September 2013

White Plains

Vi har fått oss en veldig fin leilighet i White Plains, en liten (dvs ca 50.000 innbyggere) forstad til New York City med 40 minutters togtur til Grand Central Station midt på Manhattan og 20 minutter å kjøre til jobb. White Plains sentrum er i lett gangavstand med kino, butikker og restauranter, så vi klager ikke på beliggenheten. Selve leiligheten betaler vi dyrt for, men den kommer med bittelitt utsikt, svømmebasseng (som stengte i dag for vinteren) og treningsrom.

Togtur til Manhattan er råkult!


Hele bataljonen på Top of the Rocks med Empire State Building i bakgrunnen.