Translate

Sunday 20 October 2013

På eple- og gresskarplukking i Hudson Valley



Da har vi vært og høstet epler og gresskar i Hudson Valley.












Det var endeløse rekker med epletrær og svære åkere med gresskar. Den eneste begrensningen ble hvor mye vi kunne bære. Vi kom hjem med et assortert utvalg eplesorter i posen. I tillegg fikk vi med oss noen forskjellige typer gresskar.



De tre store gresskarene skal vi lage Halloween-lykter av.



På gården hadde de også mange aktiviteter for barna inkludert ponniridning, badeandkappløp, traktortog mm






I tillegg fikk vi tatt oss en tur på The Big Apple Cafe, så da kan vi krysse av det på lista:)




- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Hurds's Family Farm

Monday 14 October 2013

Catskills - en høsttur opp i fjellene.

Vi har fra flere hold blitt anbefalt å ta turen oppi fjellene når høsten kom, så da gjorde vi det. Formålet var å se på de fine høstfargene, foliage. Det er tydeligvis en ganske populær ting å gjøre da det ble en utfordring å finne overnatting, men etter litt leting så fant vi endelig et lite vertshus i en liten landsby, Windham. Vertshuset het Beds on Clouds, noe som stemte meget bra.




Just remember; when you sleep on a cloud, you rise with the sun.. (Daniel sin seng rett under vinduet, legg merke til fraværet av gardiner).
Vi kom oss opp i "rett" tid og hadde egentlig planlagt en tur opp på fjellet med en skiheis, men en tykk tåke satte en stopper for det. Det ble til at vi gikk inn til et fossefall.








Det var en passe tur for Daniel, endel oppover. Guttene syns det var moro å få klatre og løpe litt i skogen.




Nydelige høstfarger i typisk høstvær!




Kaaterskill waterfalls.




Stein Olav og Adrian klatra litt lenger opp i fossen.




Ganske bratt nedover.
- Posted using BlogPress from my iPad

Friday 4 October 2013

Norskskole - 1.skoledag en gang til.

På lørdag startet skoleåret for norskskolen i New York. Så annenhver lørdag skal Adrian til Sjømannskirken på Manhattan for å ha norsk. Her får han lære det samme som 1.klassingene hjemme lærer i norsktimene slik at det ikke skal bli en utfordring når vi kommer hjem og han skal begynne i 2.klasse.




En annen viktig grunn til at vi valgte norskskolen var at han skulle møte andre barn som snakket norsk og som han kunne leke med. På lørdag var det fire barn i første klasse, noe som visstnok er ganske mange. Det var ihvertfall fint å få fire nye venner, og vi håper de får det gøy sammen framover. Så er det også stas at lunsjen er norsk lørdagsgrøt (risengrynsgrøt) og vafler!
Etter skolen tok vi en kjøretur i New York city. Vi hadde nemlig fått vite at å kjøre i byen på en lørdag slett ikke var så ille. Det stemte forsåvidt ganske bra det, men det ble desto verre da vi skulle sette bilen fra oss å gå en tur. Det endte med at vi dro hjem uten å finne noen parkeringsplass, men vi fikk kjørt litt rundt og sett litt av byen!












Vi kjørte over Brooklyn bridge til Brooklyn bridge park hvor Adrian og Veronika måtte ta et nødvendig stopp mens resten prøvde å finne en plass å parkere bilen. (Uten hell, vel og merke.)
Fra Brooklyn bridge park har man en fin utsikt over til Manhattan og alle skyskraperne.




Den høyeste bygningen på bildet (til venstre) er World Trade Center 1, WTC1, også kjent som Freedom Tower. Den er nylig bygget og står på ground zero. Den rager 1776 fot over bakken og er New Yorks høyeste bygning. (USAs grunnlov ble underskrevet i 1776). Den nest høyeste bygningen er en boligblokk, kjent som New York by Gheri. Sikkert fin utsikt fra øverste leiligheten der!




Litt moro må man ha det! (Adrian har fått seg hatt).
På søndag tok lengselen etter frisk fjellluft over og vi kjørte en tur til Bear mountain.








Vi skal ikke påstå at vi ble helt utslitt av den lille fjellturen vår da bilveien gikk helt til topps. På toppen fant vi dette tårnet som vi kunne gå opp i å få fin utsikt over området.
Litt klatring ble det også tid til.




Vi fant også mange fine nøtter og nøttehatter som vi tok ned oss hjem. Planen er å lage litt julepynt av dem. Man må jo starte i god tid!
Det er flere som har hatt problemer med å legge inn kommentarer hos oss. Jeg vet ikke hvorfor det er så vanskelig, men jeg har testa litt og hos meg fungerer det ikke fra telefonen, men med iPad går det bra. Det er ihvertfall ikke slik at vi har blokkert. Vi setter stor pris på kommentarer så vi håper vi fortsatt får noen i framtiden. Si gjerne ifra om hva som fungerer eller ikke på annet enn iPad/iPhone:)
Ha en riktig fin helg!
- Posted using BlogPress from my iPad